Мітки

вівторок, 24 листопада 2015 р.


                       Планування роботи


і душа черпають свої сили в

старих чи нових ідеях.

(вислів давніх греків)

 

 

  Престиж, привабливість, важливість і потрібність бібліотеки безпосередньо залежать від переліку та якості  послуг і комфортних умов, які вона надає користувачам. Ефективне забезпечення інформаційних потреб користувачів залежить від чіткого планування роботи, заходів та послуг, які  надаються впродовж навчального року. Свою  діяльність  шкільна  бібліотека  проводить  згідно  з  планом  роботи,  який є складовою частиною плану навчально-виховної  роботи школи  і затверджується директором  навчального  закладу. Бібліотека  – структурний підрозділ школи, основна мета якого — забезпечення навчально-виховного процесу інформацією.

    Кожного року шкільний бібліотекар планує свою роботу. Планування — процес творчий і складний. План – це не тільки визначення конкретних завдань та основних показників, традиційних, інноваційних форм взаємодії бібліотеки й користувача, а й передбачення  кінцевого результату діяльності та виявлення її ефективності.

  Свою діяльність  бібліотека спрямовує на популяризацію книг серед дітей, формування їхнього світогляду, реальну допомогу кожній дитині в задоволенні особистих читацьких інтересів, потреб, запитів. Книга – постійне джерело знань, надбаних людством протягом багатьох віків, головний засіб навчання. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певною сумою знань, засвоїти досвід попередніх поколінь, прилучає  до культурних надбань та цінностей рідного народу, його звичаїв та традицій.

 Важливу роль відіграє шкільна бібліотека в засвоєнні шкільної програми, організації навчальної діяльності та дозвілля дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар