Мітки

суботу, 13 лютого 2021 р.

 

14 ЛЮТОГО   -  МІЖНАРОДНИЙ  ДЕНЬ   ДАРУВАННЯ   КНИГ

 Книги – це друзі, безпристрасні, але вірні.

                                                                             В.Гюго

Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day) – це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році американкою Еммі Бродмур. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. Це одне з наймолодших свят в календарі, його святкують з 2012 року. У цей день, зазвичай, прийнято дарувати книжки один одному та членам родини, залишати книжки в людних місцях, надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати твори друку бібліотекам.

Мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу – бібліотеці, другу, членам родини. Вважається, що у цей день мають об’єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

Бібліотека Максимівського ліцею запрошує своїх читачів приєднатися до акції «Подаруй бібліотеці книгу», приурочену до Міжнародного дня дарування книг.Тож звертаємось до Вас з проханням, якщо маєте вдома книги, які вже прочитали і не користуєтесь ними – подаруйте їх нашій бібліотеці!  Кожен, хто подарує книгу, зможе зробити фото на згадку.

(Маленьке прохання, не дарувати книги,  які видані до  2000 року.)

Приєднуйтесь до акції!

Не залишайтесь байдужими!

Добрі справи робити приємно!

Щиро вдячні за подарунки!

Немає коментарів:

Дописати коментар