Мітки

четвер, 2 квітня 2020 р.


Міжнародний день дитячої книги відзначається, починаючи з 1967 року за ініціативою і рішенням Міжнародної ради з дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального рівня нових поколінь людства.
Її Величність книга... Одне з найдивовижніших чудес світу, створених людиною, яка впродовж багатьох століть захоплює, дивує, навчає свого творця. Людина створила такі надзвичайні види мистецтва як музика, живопис. Але тільки книга виражає людину повністю: від найменших і найтонших душевних порухів до її всесвітніх діянь. Книга занурює нас у фантастичний світ захоплюючих пригод та чарівних подій. Найцікавіше та найприємніше родом з дитячих книжечок.
Датою для святкування був обраний день народження Ганса Християна Андерсена, який став одним з найулюбленіших казкарів дітей багатьох поколінь. Основна мета свята полягає в пропаганді дитячого читання, яке є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку людини. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь.
Книги бувають різними: це і вірші, і казки, і енциклопедії. Ми, дорослі, повинні зрозуміти, що книга може стати для дитини і другом, і світом розваги, і цікавими пригодами. Тому, і дорослим і дітям потрібно приходити до життєвого креда – читання щодня.

Книга – це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе.
В.О. Сухомлинський

Немає коментарів:

Дописати коментар