Мітки

вівторок, 14 січня 2020 р.

На изображении может находиться: 5 человек, люди сидят, люди стоят и в помещении

Шкільний бібліотечно-інформаційний центр
ПРО ПОЧАТОК РОБОТИ КУРСІВ
Консультативно-тренінговий центр оголошує про початок формування груп з професійної підготовки та підвищення кваліфікації: керівників відділів освіти районного та ОТГ рівнів, директорів шкіл та їх заступників, шкільних бібліотекарів. Комплектування груп проводиться на кожний місяць, починаючи з січня 2020 року.
Умови навчання, в тому числі вартість, детально описані на сайті (розділ «Професійна підготовка») – ознайомитися можна за посиланням: http://libcenter.com/profesiina-pidhotovka.html). Тут же наводяться навчальні програми.
З нового року слухачам пропонується 7 курсів за різними темами. Уперше до аудиторії запрошуються начальники районних (ОТГ) відділів освіти, завідувачі методичними кабінетами, директори шкіл, їх заступники. Це ті фахівці, котрі відповідають у регіоні за впровадження інновацій, реформування навчальних закладів, у тому числі й за перетворення бібліотек у сучасні інформаційні центри (ШБІЦ).
Саме вони приймають рішення, від них, у більшості випадків, залежить кінцевий результат зусиль з впровадження нового в освітньому процесі.
Учительські інформаційні потреби будуть забезпечуватися, починаючи з педагогів початкової школи. Для них підготовлена індивідуальна автоматизована база знань «Особиста бібліотека вчителя». Учитель отримує ефективний інформаційний інструмент для освітньої роботи і власного самовдосконалення. База знань слугує вагомим засобом у підготовці до атестації і сертифікації. Для навчання вчителів пропонуємо окремий курс (див. програму курсу 6).
Потрібним для бібліотекарів стане новий курс, який ми назвали «комплексним». Йдеться про ґрунтовну підготовку фахівців до впровадження кабінетної поставки ШБІЦ. Запланована тривалість – 4 дні, обсяг – 32 акад. год. У пропонованому курсі бібліотекарі ознайомляться з повним комплектом поставки шкільного бібліотечно-інформаційного центру, отримають практичні навички і вміння роботи з автоматизованими системами, технологією АВІЗО, засобами Нового бібліотечно-інформаційного середовища.
Освоївши цей курс, бібліотекарі можуть бути впевненими в професійній готовності до впровадження нового. Важливо, що бібліотекарі тих шкіл, які придбали кабінетну поставку ШБІЦ, будуть навчатися безкоштовно.
ШАНОВНІ ПАРТНЕРИ!
На найближчому семінарі серед своїх колег просимо зробити інформаційне повідомлення про початок роботи курсів. А також сприяти доведенню цієї інформації до директора школи, районного методиста, врешті – завідувачів відділу освіти та методичного кабінету. Цими діями зможемо залучити до спільної справи керівників, які приймуть відповідні рішення, стануть першими їх провідниками.
Особливе прохання спрямовуємо до методистів з бібліотечних фондів, керівників-ентузіастів щодо організації виїзних курсів на місцях. Це максимально наблизить інформування про новинки до всіх шкіл регіону, одночасно охопить навчанням більшість майбутніх користувачів регіону: директорів, педагогів і бібліотекарів. Зі свого боку, ми активно підтримаємо такі ініціативи.

Немає коментарів:

Дописати коментар